Foto av Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto från WW ViktVäktarna

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bacon och kyckling gifter sig fint ihop, tillsammans med den krämiga svamprisotton blir denna rätt till en fulländad måltid!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

4 liten(t)/små

Salvia

1 tsk

Bacon

4 skiva(or)

Balsamvinäger

2 msk

Japansk soja

2 msk

Champinjoner

300 g, eller kantareller

Rapsolja

2 tsk

Ris, okokt

2 dl, avorio

Grönsaksbuljong

4 dl

Ost riven 17%

1 dl, gärna med starkare smak

Instruktioner

  1. Dela filéerna på längden och krydda med salvia. Rulla in kycklingbitarna i bacon. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över balsamvinäger och soja. Stek i mitten av ugnen ca 20 min i 225°. Borsta svampen och dela den i bitar, fräs i oljan i en gryta. Blanda i riset och fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka buljong och tillsätt någon dl i taget och rör om. Låt koka i ca 20 min, rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Servera med kyckling och sallad.