ViktVäktarna - Bakad potatis med cottage cheese och rökt lax

Bakad potatis med cottage cheese och rökt lax

4
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vad vore livet utan bakad potatis? Svårt att säga, men förmodligen lite stressigare. Bakad potatis är en sann vardagshjälte som både går snabbt och är enkel att variera. Denna potatis har vi fyllt med en röra på cottage cheese, varmrökt lax, salladslök, gurka och lime. Och så toppar vi det hela med lite furikake. Hur gott som helst!

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Salladslök

2 st

Gurka

½ st

Lax varmrökt

300 g

Cottage cheese, naturell 0,2 %

500 g

Lime

½ st

Romansallad

4 dl, strimlad

Furikake (sesamfrön med nori)

4 tsk

Instruktioner

  1. Baka potatisarna på högsta effekt i mikron ca 15 minuter eller i ugn 225° ca 50 minuter.
  2. Strimla salladslök, tärna gurka smått och skiva lax. Blanda ihop med cottage cheese, rivet skal och lite pressad saft från lime. Smaka av med lite salt.
  3. Fyll potatisarna med sallad, cottage cheese- och laxröra. Toppa med furikake.

Anteckning

Gillar du hetta är det gott att blanda ner wasabi eller sriracha.