ViktVäktarna - Bakad potatis med grillad majssalsa

Bakad potatis med grillad majssalsa

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Majssäsongen är lite som ett plåster på "sommaren är snart slut"-såret och det är väl ändå en fin tröst. Vår fina söta majs som går att använda till så mycket. I detta recept används den i en salsa som serveras till bakad potatis. Tänk på att färska majskolvar behöver grillas något längre är de som är förkokta, alternativt förvällas innan grillning.

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Olivolja

2 tsk

Cocktailtomater

250 g

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

½ st

Koriander

1 knippe(n)

Ost riven 17%

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Baka potatisen i ugn på 200° ca 50 minuter eller i mikron ca 10 minuter på högsta effekt.
  2. Gnid in majskolvarna med olja.
  3. Värm grillen eller hetta upp en grillpanna och grillad majskolvarna tills de fått fin färg. Låt svalna något och skär sedan av majskornen från kolvarna.
  4. Hacka tomater och tärna avokado och blanda ihop med majs, pressad lime och hackad koriander.
  5. Dela potatisarna och fyll med hälften av osten. Toppa med majssalsan, fraiche och resten av osten.