Foto av Bakad potatis med kassler- och lökfyllning från WW ViktVäktarna

Bakad potatis med kassler- och lökfyllning

12
12
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Bakad potatis med krämig fyllning av fraiche, kassler, purjolök och paprika. Prova alfalfagroddar till, som är både gott och nyttigt!

Ingredienser

Bakpotatis

1 stor(t)/stora, à 300 g

Kassler (fett bortskuret)

50 g

Lök

¼ st, gul/gula

Purjolök

1 bit(ar)

Gräslök

½ msk

Paprika

½ st

Majonnäs, lätt 32%

½ msk

Fraiche 5%

½ dl

Alfalfagroddar

½ dl

Instruktioner

  1. Baka potatisen på högsta effekt i micron ca 15 minuter eller i ugn 225° ca 50 minuter. Strimla kasslern fint, finhacka lök, purjo, gräslök och paprika. Blanda samman det med majonnäs och fraiche. Krydda med salt och peppar. Skär ett kryss i potatisen och lägg i fyllningen. Toppa med groddar och servera med sallad.