Foto av Bakad potatis med rostade tomater och ricotta från WW ViktVäktarna

Bakad potatis med rostade tomater och ricotta

7
7
2
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Testa en ny god fyllning till bakad potatis – ugnsrostade tomater och ricotta.

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

1½ tsk

Balsamvinäger

1½ tsk

Timjan

1 knippe(n)

Ricotta

75 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Baka potatisen i ugn på 200° ca 50 minuter eller i mikron ca 10 minuter på högsta effekt.
  2. Lägg ut tomater i en långpanna och ringla över olja och vinäger. Krydda med timjan, salt och peppar och blanda runt. Rosta i ugn ca 35 minuter.
  3. Fyll potatisarna med ricotta och tomater. Salta och peppra och servera med sallad.

Anteckning

Det går fint att byta timjan mot rosmarin om du vill ha lite annan smak på tomaterna. Gör du potatisen i mikron är det gott att rosta dem i ugnen ca tio efter att de mikrats så de får god yta.