Foto av Bakad potatis med tonfisk från WW ViktVäktarna

Bakad potatis med tonfisk

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bakad potatis gör du lätt hemma, den sköter sig själv i ugnen medan du gör tonfiskröran. Gott och mättande!

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Salt

2 tsk, grovt havssalt

Paprika

1 st, röd

Lök

1 st, gul/gula

Kvarg naturell 1%

5 dl

Tomatpuré

1 msk

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Gräslök

½ knippe(n), 3 msk hackad

Paprikapulver

1 krm

Sallad

100 g, salladsmix

Citron

1 st, 1 msk citronsaft

Instruktioner

  1. Lägg varje potatis på 1 bit aluminiumfolie, 20x20 cm. Strö över salt och slå in potatisen i folien. Baka i ugn 200° ca 45-50 minuter. Skala löken, tärna den och paprika fint. Blanda det med kvarg och tomatpuré. Låt tonfisken rinna av och vänd ner den i kvargen. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Strö över hackad gräslök. Skölj salladen och låt den rinna av. Pressa citron över. Servera potatisen med tonfiskröran och sallad.