ViktVäktarna - Bakad potatis med svampfyllning

Bakad potatis med svampfyllning

9
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bakad potatis är kanske den allra bästa vardagsmaten. Denna variant har vi fyllt med en krämig svampfyllning. Snabbt, lätt och gott.

Ingredienser

Bakpotatis

4 stor(t)/stora

Champinjoner

600 g

Rapsolja

1 tsk

Färskost 11%

100 g

Sherryvinäger

2 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Instruktioner

  1. Baka potatisarna på högsta effekt i mikron ca 15 minuter eller i ugn 225° ca 50 minuter.
  2. Skiva svampen och stek gyllenbrun i olja. Låt svalna något och blanda med färskost, vinäger och svartpeppar. Smaka av med salt.
  3. Skär ett jack i potatisarna och fyll dem med svampfyllningen.
  4. Servera gärna med sallad.

Anteckning

Sherryvinägern funkar fint att byta mot exempelvis worcestershiresås, balsamvinäger eller ta bort helt.