ViktVäktarna - Bakad sötpotatis med BBQ-kyckling

Bakad sötpotatis med BBQ-kyckling

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bakad potatis – en vardagshjälte i ordets rätta bemärkelse! Här har vi en bakad sötpotatis med BBQ-kyckling, majs och paprika. Lika snabbt som gott. Har du en gräddfil, yoghurt eller fraiche hemma är det gott att toppa med en klick sådan. Även krispig isbergssallad och koriander kan vara gott till.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

BBQ-sås

1½ dl

Vatten

½ dl

Majs

3 dl

Sötpotatis okokt

800 g

Paprika

1 st, röd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Dra isär filéerna med hjälp av två gafflar och lägg tillbaka i pannan tillsammans med majs, BBQ-sås och vatten. Låt det bli varmt och smaka av med lite salt.
  3. Stick hål på sötpotatisarna och sätt in i mikron 6-10 minuter på full effekt tills de är mjuka. Vänd på dem en gång. Lägg över på en plåt och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills skalet är krispigt.
  4. Finhacka paprika.
  5. Skär ett jack i potatisarna och fyll med kyckling- och majsröran. Toppa med finhackad paprika.