Foto av Bakad sötpotatis med kräftröra från WW ViktVäktarna

Bakad sötpotatis med kräftröra

11
7
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bakad potatis med kräftröra är ju en riktig klassiker, men vi gillar sötpotatis lika mycket som vanlig och har därför testat att byta ut dem. Här har vi alltså en bakad sötpotatis med en klassisk kräftröra med dill, rom och allt det vanliga. Och vet ni vad? Det blev jättegott!

Ingredienser

Sötpotatis kokt

600 g, 4 st à 150 g

Ägg

4 st

Lök

½ st, röd/röda

Sugar snaps

150 g

Kräftstjärtar

400 g

Dill

1 knippe(n)

Gräddfil 12%

1½ dl

Stenbitsrom (caviar)

80 g

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Stick hål på sötpotatisarna och sätt in i mikron 6-10 minuter på full effekt tills de är mjuka. Vänd på dem en gång. Lägg över på en plåt och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills skalet är krispigt.
  3. Koka äggen tills de är ganska hårdkokta, kyl ner.
  4. Finhacka lök och strimla sugar snaps. Blanda ihop med lätt mosade ägg, kräftstjärtar, hackad dill och gräddfil. Vänd ner rom och blanda runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll potatisarna med röran och servera med citronklyftor och sallad.

Anteckning

Vill du hotta upp din fyllning lite är det smarrigt att toppa med riven pepparrot.