Foto av Bakad spetskål med quornfiléer från WW ViktVäktarna

Bakad spetskål med quornfiléer

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig och lättlagad vegetarisk rätt med en svensk klassiker i huvudrollen. Dags att upptäcka spetskålen!

Ingredienser

Vitkål

800 g, 1 spetskålhuvud

Matvete okokt

3 dl

Rapsolja

3 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ msk

Citron

1 st, 2 msk saft

Senap

2 tsk

Quornfilé

4 st, à 50 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela kålen i fyra delar och lägg i en ugnsfast form. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Koka matvete. Blanda samman olja, grädde, citronsaft och senap. Smaka av med salt och peppar. Stek quornfiléerna gyllenbruna i margarinet. Häll såsen över kålen och servera tillsammans med filéerna och matvetet.