ViktVäktarna - Bakade ägg med rökt lax

Bakade ägg med rökt lax

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Bakade ägg med rökt lax, spenat, basilika, tomat och salladsost är lika gott som det är enkelt. Och det funkar precis lika bra som en matig frukost, som en lyxig brunchrätt eller som en snabb och lätt lunch!

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Lax kallrökt

75 g

Cocktailtomater

5 st

Basilika

1 msk, färsk

Spenat, färsk

15 g

Ägg

3 st

Salladsost (feta) 10%

20 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Pensla en form med olja och lägg ner strimlad lax, halverade tomater, basilikablad och spenat. Knäck i äggen och smula över osten.
  3. Sätt in i ugnen tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 5-7 minuter.