ViktVäktarna - Baked oats med smak av morotskaka

Baked oats med smak av morotskaka

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här snackar vi lyxfrukost! Baked oats med smak av morotskaka placerar sig någonstans mellan fika och frukost och kan förgylla den gråaste av söndagar.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Havregryn

125 g

Bakpulver

1 tsk

Kanel

½ tsk

Kardemumma

½ tsk

Ingefära

½ tsk

Agavesirap

2 msk

Ägg

1 st

Banan

115 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Morot

75 g

Apelsinzest

1 tsk, från 1 apelsin

Pekannötter

30 g

Grekisk yoghurt 0%

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Pensla 4 små ugnsformar med olja. Hacka alla nötter utom 4.
  3. Lägg undan 1 msk havregryn och lägg resterande i en matberedare tillsammans med bakpulver, kryddor, agave, ägg, banan, mjölk och en nypa salt. Mixa hastigt ihop (det är godast om det inte blir en helt slät smet). Blanda ner morötter, rivet apelsinskal och hackade nötter.
  4. Fördela smeten i formarna, tryck ned 1 nöt i varje form och strö över resterande havregryn. Sätt in i ugnen tills de är inte längre är kladdiga i mitten, ca 25 minuter. Låt svalna 5 minuter och servera med en klick yoghurt.

Anteckning

Gillar du russin passar det fint att blanda ner det i smeten.