Foto av Bakpotatis och tonfiskröra från WW ViktVäktarna

Bakpotatis och tonfiskröra

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En bakad potatis passar perfekt som lätt lunch. Den här goda tonfiskröran svänger du dessutom snabbt ihop!

Ingredienser

Bakpotatis

1200 g, 4 styck à 300 g

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 150 g

Rapsolja

1 tsk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Fraiche 8%

2 dl

Pepparrot

2 tsk, riven/rivet, 1-3 tsk

Oliver i saltlag

6 stor(t)/stora

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Baka potatisen i ugnen 225° 50-60 minuter. Strimla purjolök, finhacka paprikan, fräs purjo och paprikan i olja. Låt tonfisken rinna av och häll ner det i grönsakerna, krydda med salt och peppar. Blanda fraiche, riven pepparrot, smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i potatisen, lägg i tonfiskröran och toppa med fraiche. Garnera med oliver och persilja. Servera med sallad.