Foto av Bakpotatis med örtkryddad skinkröra från WW ViktVäktarna

Bakpotatis med örtkryddad skinkröra

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Bakad potatis är väldigt gott med en god fyllning. Här med en skinkröra med sparris och färska örter.

Ingredienser

Bakpotatis

2 liten(t)/små

Skinka

10 skiva(or), ca 100 g

Sparris

4 st, färsk eller konserv

Fraiche 5%

1 dl

Örtkryddor

1 msk, t ex timjan, oregano

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Borsta potatisarna, nagga skalet med vass kniv på ett par ställen. Lägg potatisarna på galler och ugnsbaka dem tills de är mjuka, ca 40 min. Blanda till fraiche och örtkryddorna. Striml skinkan, skär sparrisens stjälkar i små bitar, spara topparna till garnering. (Om du använder färsk sparris koka den lätt innan du delar den.) Blanda skinka, sparrisbitar och hackat kryddgrönt med fraichen. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till så att de öppnar sig. Klicka i fyllningen, stick i sparristoppar. Servera med sallad.