ViktVäktarna - Banan- och havrekaka i mikro

Banan- och havrekaka i mikro

3
Points®
Total tid
7 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Ett busenkelt recept på en smart kaka gjord i mikro. Perfekt för de dagar du inte har tid, eller ork, att förbereda något gott till fikan.

Ingredienser

Banan

½ st, välmogen

Grekisk yoghurt 0%

2 msk

Lönnsirap

¾ tsk

Kanel

¼ tsk

Salt

1 nypa(or)

Ägg

1 st

Havregryn

3 msk

Rapsolja

½ tsk

Hallon

1 dl

Instruktioner

  1. Mosa banan till en slät puré. Blanda ner yoghurt, sirap, kanel, salt och ägg. Vispa ihop tills en jämn smet och blanda sedan ner havregryn.
  2. Pensla en portionsform med olja och häll över smeten. Mikra på högsta effekt tills kakan börjar släppa från kanterna, 1½-2 minuter.
  3. Servera toppad med hallon.