Foto av Bananbiscotti från WW ViktVäktarna

Bananbiscotti

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
18
Svårighetsgrad
Medel
Tips från coachen: Gör en dubbel sats eller förbered dig på tjat om att baka mer så fort du bjudit någon på dessa drömmiga bananbiscottis.

Ingredienser

Vetemjöl

200 g

Rörsocker

2 msk

Bakpulver

½ tsk

Banan

1 st

Ägg

1 st

Rapsolja

½ dl

Dadlar, torkade

40 g, finhackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, socker och bakpulver.
  3. Mosa bananen och vispa i ägg och olja. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med dadlar. Knåda ihop och rulla ut till en ca 25 cm lång längd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till så att den är ca 2 cm tjock. Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på plåten ca 15 minuter.
  4. Sänk värmen till 150°.
  5. Dela längden i 1 cm-tjocka skivor. Lägg ut på bakplåten och sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 20 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.

Anteckning

Dadlarna kan bytas ut mot exempelvis choklad, nötter eller russin.