Foto av Bananbröd med zucchini från WW ViktVäktarna

Bananbröd med zucchini

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
En matigare god variant av favoriten bananbröd där zucchini tillsätts som gör det ännu saftigare. Och så lite knaprighet av nötter på toppen. Det gillar vi! Ett härligt mellanmål som går hem hos hela familjen.

Ingredienser

Självjäsande vetemjöl

300 g

Bikarbonat

½ tsk

Salt

¼ tsk

Muskotnöt

¼ tsk

Rörsocker

75 g

Zucchini (squash)

120 g, ca ½ medelstor

Banan

230 g, 2-3 st

Ägg

2 st

Fraiche 5%

125 g

Zucchini (squash)

1 st, liten

Pinjenötter

2 msk

Honung, flytande

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt, muskot och socker i en bunke.
  3. Riv zucchini och pressa ur så mycket av vätskan du kan med händerna. Blanda med mosad banan, ägg och fraiche och blanda sedan ihop med mjölblandningen.
  4. Häll smeten i en brödform (ca 1 l) med bakplåtspapper.
  5. Hyvla långa remsor av zucchini och lägg ut ovanpå smeten. Toppa med pinjenötter och sätt in i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Lägg på folie och baka ytterligare ca 30 minuter eller tills kakan inte längre är kletig i mitten (kolla av med provsticka).
  6. Ringla över honung när kakan kommer ut, låt svalna några minuter i formen och sedan helt på galler.

Anteckning

Har du inget självjäsande vetemjöl hemma kan du ersätta det med vanligt vetemjöl och lägga till 2 ½ tsk bakpulver.