ViktVäktarna - Bananpannkaka i ugn

Bananpannkaka i ugn

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Bananpannkaka i ugn är något av ett life hack tycker vi. Blanda ihop allt, sätt in i ugnen och gå och ta en dusch. När duschen är klar, är frukosten också det (beroende på hur snabbt du duschar givetvis)! Och dessutom har du fixat frukosten eller mellanmålen till många dagar framåt – de bitar du inte äter direkt håller sig goda flera dagar i kylen och funkar fint att värma upp i mikro.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

3½ dl

Vatten

2½ dl

Socker

3 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Ägg

2 st

Banan

7 st, väl mogna

Vetemjöl med fullkorn

5½ dl

Havregryn

1 dl

Bakpulver

3 tsk

Salt

½ tsk

Hallon

2 dl

Mellangrädde 27% vispad

12 msk

Pekannötter

6 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Vispa ihop yoghurt, vatten, 2 msk socker, vaniljsocker och ägg. Mosa 2 bananer med en gaffel och blanda ner.
  3. Blanda ihop mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en annan bunke och vänd ner i yoghurtsmeten. Häll över smeten i en ugnsfast form (ca 30x45 cm) med bakplåtspapper.
  4. Halvera resterande bananer på längden och lägg på smeten. Strö över resterande socker på bananerna och sätt in i ugnen tills den stelnat, 15-20 minuter.
  5. Dela i 12 bitar och servera med hallon, vispad grädde och pekannötter.