[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Bang bang kyckling från WW ViktVäktarna

Bang bang kyckling

7 - 9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Recept som får sitt namn efter sin tillagningsmetod är alltid lite extra kul! Bang bang kyckling heter helt enkelt så just för att man bangar på en buljongkokt kyckling med en kavel eller liknande och på så sätt får en riktigt mör och trådig kyckling som suger i sig sojasåsen som ett hungrigt spädbarn. Lika gott som kul med andra ord!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Kycklingbuljongtärning

1 st

Jasminris okokt

2 dl

Kinesisk soja

½ dl

Risvinäger

2 msk

Socker

1 msk

Sesamolja

1 tsk

Sambal oelek

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Gurka

1 st

Salladslök

2 st

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Lägg kyckling i en gryta, täck med vatten och lägg ner buljongtärning. Koka upp och låt sjuda tills de är genomkokta (72° i innertemp), ca 12 minuter. Låt svalna i buljongen, eller ta upp lägg i kallt vatten om du vill skynda på.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda ihop soja, vinäger, socker, sesamolja, sambal och finriven vitlök.
  4. Strimla gurka och salladslök fint.
  5. Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig, lägg i en skål och häll sojasåsen över den. Blanda ihop ner gurka och salladslök.
  6. Servera kycklingen med ris och toppa med sesamfrön.