Banh mi med pulled pork
14
Points®
Total tid
5 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Banh mi – denna populära vietnamesiska gatumat har verkligen hittat ett andra hem i Sverige. Vi är tokiga i dessa matiga mackor med kött och syrliga grönsaker. Här har vi slängt in den amerikanska nationalrätten pulled pork i baguetterna tillsammans med picklade grönsaker och en srirachadressing. Kanske den bästa korsningen av amerikanskt och vietnamesiskt kök vi testat!
Ingredienser
Fläskkarré
500 g
Kryddblandning
2 msk, five spice
Japansk soja
3 msk
Hoisinsås
3 msk
Honung
1 msk
Sherryvinäger
1 msk, eller vitvinsvinäger
Vitlök
3 klyfta(or)
Ingefära
2 cm, färsk
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Lök
1 st, röd/röda
Paprika
1 st
Äppelcidervinäger
1 dl
Vatten
1 dl
Fil, standardfil 3%
1 dl
Sriracha
1 tsk
Baguette med korn à 10 cm
4 st
Spenat, färsk
70 g
Rostad lök
2 msk