ViktVäktarna - Banh mi med pulled pork

Banh mi med pulled pork

14
Points®
Total tid
5 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Banh mi – denna populära vietnamesiska gatumat har verkligen hittat ett andra hem i Sverige. Vi är tokiga i dessa matiga mackor med kött och syrliga grönsaker. Här har vi slängt in den amerikanska nationalrätten pulled pork i baguetterna tillsammans med picklade grönsaker och en srirachadressing. Kanske den bästa korsningen av amerikanskt och vietnamesiskt kök vi testat!

Ingredienser

Fläskkarré

500 g

Kryddblandning

2 msk, five spice

Japansk soja

3 msk

Hoisinsås

3 msk

Honung

1 msk

Sherryvinäger

1 msk, eller vitvinsvinäger

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

2 cm, färsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Äppelcidervinäger

1 dl

Vatten

1 dl

Fil, standardfil 3%

1 dl

Sriracha

1 tsk

Baguette med korn à 10 cm

4 st

Spenat, färsk

70 g

Rostad lök

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Krydda fläskkarrén med five spice. Lägg över i en ugnsfast gryta.
  3. Blanda ihop soja, hoisinsås, honung, vinäger, pressad vitlök och riven ingefära. Häll såsen över köttet och se till att det är täckt runt om. Sätt in i ugnen ca 5 timmar med lock. (Det går också bra att laga köttet i en slow cooker på hög värme i 4 timmar eller låg värme i 8 timmar.)
  4. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med ev. sås som finns kvar i grytan.
  5. Strimla morötter, lök och paprika tunt och lägg i en skål. Koka upp vinäger och vatten i en kastrull och häll över grönsakerna. Låt stå och dra ca 30 minuter.
  6. Blanda fil och sriracha.
  7. Fyll baguetterna med spenat, kött, picklade grönsaker, dressing och rostad lök.

Anteckning

Hittar du ingen five spice kan du enkelt göra den själv. Mal 1 tsk hel vitpeppar, 2 stjärnanis, 2 tsk fänkålsfrön, ½ tsk kryddnejlika och blanda med 2 tsk malen kanel. Köttet kan du förbereda och låta stå i kylen tills det är dags att äta. Stek då bara upp det lite snabbt eller värm i mikron.