ViktVäktarna - Bao buns med kyckling

Bao buns med kyckling

9
Points®
Total tid
3 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
3 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling som tillagas i en sötsyrlig asiatisk sås slow cooker blir ljuvligt mör och god. Serverade i bao buns blir det en perfekt helgrätt! Har du ingen slow cooker funkar det fint att tillaga i en ugnsform med lock istället, 175° ca 1 timme.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Japansk soja

2 msk

Oyster sauce

2 msk

Honung, flytande

1 msk

Risvinäger

½ msk

Ingefära

1 msk, riven färsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

4 st

Bao buns

8 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg kycklingen i en slow cooker.
  2. Skiva upp vitlök och chili tunt. Blanda ihop med soja, oyster sauce, honung, vinäger och riven ingefära. Häll över kycklingen och tillaga på låg värme 3 timmar.
  3. Dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar.
  4. Häll över vätskan från slow cookern i en kastrull och vispa ihop med redning. Låt sjuda tills såsen tjocknat något och blanda ner kycklingen.
  5. Strimla morötter och salladslök.
  6. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och fyll med kyckling, grönsaker och koriander.