Foto av Pannacottatårta med bär från WW ViktVäktarna

Pannacottatårta med bär

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En pannacotta gjord av grädde och yoghurt på en digestivebotten. Sen toppad med bär – en riktig sommardröm!

Ingredienser

Digestivekex

100 g

Mandelbiskvier

50 g

Margarin flytande 80%

80 g

Marmelad

2 msk, aprikos

Bär, färska

1 liter

Gelatinblad

4 st

Mellangrädde 27% ovispad

2½ dl

Grekisk yoghurt 0%

3½ dl

Apelsin

½ st

Socker

45 g

Instruktioner

  1. Krossa kex och biskvier. Blanda ner margarin. Sätt undan ca 2 msk och tryck ut resterande i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper och ställ i kylen ca 30 minuter.
  2. Bre ut marmeladen på kakbottnen. Fördela nästan alla bär på kakan.
  3. Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten minst 5 minuter. Vispa grädden.
  4. Blanda yoghurt med rivet skal från apelsin och socker. Värm saft från apelsinen i en kastrull, ta från värmen och låt gelatinbladen smälta ner. Tillsätt ca 1 msk av yoghurtblandningen i gelatinet och blanda till sist ner gelatinblandingen i resterande yoghurt.
  5. Vänd ner grädden.
  6. Bre ut yoghurtgrädden på kakan och ställ i kylen ca 3 timmar. Toppa med resterande bär och kaksmulor.