ViktVäktarna - Bärkaka

Bärkaka

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvligt saftig kaka fullproppad och toppad med bär.

Ingredienser

Ägg

3 st

Socker

2 dl

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

1 krm

Kvarg naturell 10%

250 g

Bär, färska

1 dl, frukt, bär eller rabarber

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Bär, färska

2 dl

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en rund form.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och häll i. Tillsätt salt och kvarg. Häll smeten i formen. Fördela bär över hela ytan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
  5. Garnera med bär och sikta florsocker över kakan.