ViktVäktarna - BBQ-fajitas med het mangosalsa och jalapeñoaioli

BBQ-fajitas med het mangosalsa och jalapeñoaioli

8
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fredagskäk när det är som bäst! BBQ-marinerad kyckling och grönsaker i mjuka vetetortillas tillsammans med en mangosalsa med chili, lime och salladslök och så en fräsch aioli med inlagda jalapeños. Detta är verkligen hur gott som helst!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Marinad, max 1 gram fett

65 g, BB-marinad

Mango

1 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Salladslök

2 st

Lime

1 st

Inlagda jalapeños

10 skiva(or)

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Fraiche 5%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Romansallad

1 st

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen, dela paprika i mindre bitar och klyfta lök. Lägg i en påse tillsammans med marinaden. Låt ligga minst en halvtimme, gärna över natten.
  2. Tärna mango, finhacka chili och strimla salladslök. Blanda ihop med pressad lime.
  3. Hacka jalapeño och blanda med majonnäs och fraiche, pressa ner vitlök. Låt stå kallt till servering.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek kyckling och grönsaker tills kycklingen är genomstekt.
  5. Strimla sallad.
  6. Fyll tortillas med sallad, kyckling- och grönsaksröran, mangosalsa, jalapeñoaioli och koriander.