ViktVäktarna - Beer can chicken, asiatisk och fräsch

Beer can chicken med vitlök och lime

8
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Beer can chicken är både festligt och gott, men funkar även suveränt som en vardagsmiddag - under tiden den blir klar i ugnen hinner du göra en massa annat. Testa denna fräscha variant med lime, honung, ingefära och vitlök, hur gott som helst!

Ingredienser

Hel kyckling ca 1,2 kg

1 st, avser rå vikt och ätlig del, rumsvarm

Ingefära

1 msk, färskriven

Vitlök

2 klyfta(or)

Honung

½ dl

Lime

1 st

Japansk soja

2 msk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° och ta fram kycklingen i god tid.
  2. Blanda ihop ingefära, pressad vitlök, honung, pressad limesaft, soja och majsstärkelse till en marinad.
  3. Pensla kycklingen in- och utvändigt med marinaden. Salta och peppra ordentligt.
  4. Fyll en tom 50 cl ölburk till hälften med vatten. Tryck på kycklingen och ställ i en ugnsform. Ställ in i nedre delen av ugnen och tillaga den till en innertemperatur på 70°, ca en timme.

Anteckning

Servera med exempelvis en nudelsallad.