Foto av Beer can chicken från WW ViktVäktarna

Beer can chicken

7
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
5
Svårighetsgrad
Medel
En kyckling uppstoppad på en ölburk blir mycket godare på grund av att vätskan i ölburken avdunstar och håller kycklingen fuktig och härlig.

Ingredienser

Hönsbuljongtärning

1 st

Chili flakes

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

½ msk

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Hel kyckling ca 1,2 kg

1 st, avser rå vikt och ätlig del

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

500 g

Öl, alkoholfri

½ burk(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smula buljongtärningen och blanda med chili flakes, paprikapulver, oregano, olivolja, citronzest, citronsaft, salt och peppar. Klappa in kycklingen med marinaden både utanpå och inuti. Skala morötter, palsternacka och potatis. Dela potatisen i halvor. Öppna ölburken, häll bort eller drick upp hälften av ölen, och placera ölburken i mitten av en ugnsform. Placera kycklingen ovanpå och lägg morötter, palsternackor och potatishalvor runt om. Salta och peppra rotsakerna och ställ in i ugnen i en timme eller tills du får en temperatur på 80 grader intill benet. Ta ut ugnsformen och lyft bort kycklingen. Sätt ugnen på 250 grader. Häll innehållet i burken över rotsakerna och grilla tills rotsakerna fått färg och såsen är reducerad. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs och servera till kycklingen.