Foto av Belgiska våfflor från WW ViktVäktarna

Belgiska våfflor

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Frasiga belgiska våfflor är lika gott för stora som för små!

Ingredienser

Ägg

3 st

Margarin flytande 80%

40 g

Socker

2 msk

Vetemjöl

3½ dl

Bakpulver

½ tsk

Mjölk 0,5%

2 dl

Salt

1 krm

Rapsolja

1 tsk

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Separera äggulan från vitan.
  2. Vispa margarin och socker pösigt. Blanda ner äggulorna.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget under omrörning. Blanda ner mjölken.
  4. Vispa upp äggvitan tillsammans med salt tills den blir ganska fast. Vänd försiktigt ner den i smeten.
  5. Smörj ett våffeljärn med olja och grädda våfflor.
  6. Strö över florsocker vid servering.

Anteckning

Det är gott att smaksätta våffelsmeten med kakao och riven mjölkchoklad eller rivet skal och pressad saft från citron. Det är också gott att blanda ut florsockret med lite vatten och ringla över våfflorna.