Foto av Bergtungsfilé med hummersås från WW ViktVäktarna

Bergtungsfilé med hummersås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsgratinerad bergtunga med hummersås och potatismos. Läcker anrättning som blir extra fin om potatismoset spritsas ut.

Ingredienser

Bergtunga

1200 g

Skalade räkor

4 dl

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Hummerfond

4 msk

Vin, vitt torrt

3 dl

Vatten

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Cognac 40%

2 cl

Majsstärkelse (redning)

3 msk

Citronpeppar

2 krm

Potatis

16 st

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela potatisen i små bitar. Koka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Vispa upp äggen och blanda ner det och 1 msk margarin i moset. Smaka av med salt. Späd eventuellt med lite potatisvatten. Rulla fiskfiléerna med den mörka sidan inåt, salta och slå på lite vin och ställ i ugn ca 6-8 min. Ta ut dem och låt svalna. Ta upp och låt rinna av. Lägg dem i en serveringsform som tål ugnsvärme. Toppa med räkor. Spritsa moset runt om. Finhacka lök och fräs i 1 tsk margarin. Tillsätt vatten, vin, fond och grädde. Låt det koka ihop och red med såsredning. Smaka av med salt, citronpeppar och konjak. Häll såsen över fiskfiléerna och gratinera dessa och potatismoset i ugn 250° ca 10 min. Servera fisken med grönsaker.