ViktVäktarna - Bibimbap med kalkonfärs och svamp

Bibimbap med kalkonfärs och svamp

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bibimbab, pytt i panna på koreanska. Här med svamp, zucchini, färs, morötter och mycket mer. Givetvis toppat med ägg.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, långkornigt

Morot

150 g

Svamp

150 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Sesamolja

1 msk

Böngroddar

200 g

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Kalkonfärs 10%

400 g

Japansk soja

1 msk, japansk

Risvinäger

1 msk

Ägg

4 st

Sriracha

1 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla morötter. Dela svamp i mindre bitar. Tärna zucchini.
  3. Hetta upp en panna med hälften av sesamoljan och stek morötter och svamp några minuter. Blanda ner zucchini och groddar och låt fräsa med några minuter. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp resten av sesamoljan och bryn färsen. Häll på soja och vinäger och blanda ner grönsakerna.
  5. Hetta upp en stekpanna med vatten så att det täcker bottnen. Knäck ner äggen och stek tills de stelnat.
  6. Lägg upp ris i skålar och fyll på med färs- och grönsaksröran. Toppa med ägg och ringla över sriracha.