Foto av Biff med bakad potatis och tomatsås från WW ViktVäktarna

Biff med bakad potatis och tomatsås

13
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härlig tomatsås med lite sting serveras till ryggbiff och bakad potatis.

Ingredienser

Bakpotatis

1 stor(t)/stora

Ryggbiff nöt

150 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

1 tsk

Tomat

2 st

Tabasco

2 droppe(ar)

Stjälkselleri

1 st

Kvarg naturell 1%

2 msk

Salladslök

1 st

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en bit aluminiumfolie. Tillaga i ugn 200° ca 1 tim. Hacka löken fint och stek i olja. Tillsätt tomatpuré och låt det fräsa med 1-2 min. Häll på hackade tomater och låt det sjuda ca 20 min. Smaka av med salt, peppar, en nypa socker, 1-2 droppar tabasco. Strimla salladslöken tunt och rör ner i kvargen, krydda med salt och peppar. Krydda och grilla biffen i en grillpanna. Servera biffen med potatis, tomatsås, dressing och selleristavar.