Foto av Biff med gremolata från WW ViktVäktarna

Biff med gremolata

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Gremolata är ett fräscht tillbehör gjort på hackad persilja, vitlök, olja och citronskal. Utmärkt som ett uppfriskande och gott tillbehör till både fisk och kött.

Ingredienser

Potatis

400 g

Olivolja

1 tsk

Rosmarin

1 msk

Ryggbiff nöt

250 g

Tomat

5 st, 4-5

Lök

1 st, röd/röda

Persilja

1 msk

Balsamvinäger

2 tsk

Rapsolja

1 tsk

Persilja

½ dl

Citron

½ st, rivet skal

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Tvätta och dela potatisen. Pensla med olja, krydda med rosmarin, salt och peppar. Baka i ugn 200° ca 30 min. Skiva tomater och lök och lägg på ett fat. Krydda med salt, peppar och strö över hackad persilja. Blanda samman olja och vinäger, ringla det över salladen. Blanda samman finhackad persilja, skal från ½ citron och 1 finhackad vitlöksklyfta. Stek biffarna i en grillpanna. Strö gremolatan över biffarna och servera med potatishalvor och tomatsallad.