Foto av Biff med jordärtskocksgratäng från WW ViktVäktarna

Biff med jordärtskocksgratäng

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mild och god jordärtskockgratäng, smarrigt god och len.

Ingredienser

Potatis

400 g

Jordärtskocka

400 g

Schalottenlök

2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Mjölk 0,5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Rosmarin

2 msk, 2 kvistar

Ryggbiff nöt

500 g

Rapsolja

1 msk

Gröna bönor

3 dl

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och jordärtskocka. Finhacka lök och vitlök. Koka upp mjölk, grädde, rotfrukterna, lök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Låt det sjuda 10 min under omrörning. Häll upp i en ugnsform och grädda i ugn 200° ca 25 min. Stek biffarna i olja, krydda med salt och peppar. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Servera biffarna med gratäng och gröna bönor.