Foto av Biff med rödbetsbulgur från WW ViktVäktarna

Biff med rödbetsbulgur

14
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker och fräsch bulgur med rödbetor och en god biff kryddad med bland annat spiskummin och persilja.

Ingredienser

Rödbetor, färska

5 st, 5-6 små delikatess

Bulgur, okokt

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Skinkfärs 10%

500 g

Potatismjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Spiskummin

1½ tsk

Persilja

2 msk, hackad

Margarin flytande 80%

1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Persilja

1 msk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skala och koka rödbetorna i vatten ca 5 minuter. Tillsätt bulgur och buljongtärning. Fortsätt koka ca 15 min. Häll bort överflödigt vatten. Dela rödbetorna i kastrullen med en kniv. Blanda samman färs med potatismjöl, mjölk, spiskummin, salt, peppar och persilja. Forma till en stor rund kaka och stek i margarin ca 4-5 min. Vänd med hjälp av ett grytlock och stek 4-5 min på andra sidan. Blanda samman yoghurt, vitlök, persilja och krydda med salt och peppar. Dela biffen i 4 bitar och strö över hackad persilja. Servera med bulgur, sås och en sallad.