ViktVäktarna - Biff Rydberg med pickade senapsfrön

Biff Rydberg med picklade senapsfrön

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Biff Rydberg, pytt i pannans lite snofsigare storebrorsa! Ryggbiff, potatis, lök och ägg, mycket mer behövs inte för en riktigt god middag. Men vi kunde ändå inte hålla oss från att slänga in ett riktigt gott tillbehör – picklade senapsfrön. Vilken fröjd!

Ingredienser

Ryggbiff nöt

600 g

Potatis

800 g

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 kruka(or)

Rapsolja

3 tsk

Äggula

4 st

Senapsfrön

4 msk

Ättikssprit

2 msk, ättikssprit 12%

Socker

3 msk

Vatten

3 msk

Instruktioner

  1. Lägg senapsfrön, ättikssprit, socker och vatten i en kastrull och låt sjuda under lock ca 40-50 minuter på låg värme.
  2. Sätt ugnen på 100°.
  3. Skär kött och potatis i 1 ½ cm-stora tärningar. Lägg potatisen i kallt vatten en stund för att få bort en del av stärkelsen.
  4. Finhacka lök och persilja.
  5. Stek potatisen gyllenbrun i 1 tsk olja på medelhög värme. Salta och peppra.
  6. Lägg över på ugnssäkert fat och håll varmt i ugn. Stek löken i 1 tsk olja och lägg bredvid potatisen.
  7. Höj värmen på spisen och stek köttet i resterande olja. Salta och peppra och lägg upp på tallrikar tillsammans med potatis och lök. Strö över persilja och servera med en rå äggula och picklade senapsfrön.

Anteckning

Senapsfröna håller ett par veckor i kylen, så gör en större omgång när du är igång och servera till något annat senare i veckan.