Biffsallad med svarta bönor

Biffsallad med svarta bönor

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matig sallad med kryddig ryggbiff, majs, bönor och annat gott. Varför inte dra igång grillen och grilla biffen?

Ingredienser

Paprika

2 st, röd

Majs

285 g, 1 burk a 340g

Ryggbiff nöt

500 g

Rapsolja

1 msk

Chilipulver

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Koriander

½ tsk, malen

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Cocktailtomater

250 g

Sallad

2 dl, maché

Lök

½ st, röd/röda

Lime

1 st

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla paprikor och stek på grillpanna tills de mjuknar och får lätt grillyta. Vänd då och då. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Låt majsen rinna av. Hetta upp en stekpanna och rosta majskornen tills de får fin färg.
  3. Pensla biffarna med olja på båda sidorna. Strö över chilipulver, spiskummin och koriander. Stek i grillpannan, 2 minuter på varje sida eller tills de är som du vill ha dem. Lägg över på en tallrik, täck med lock och låt vila i 5 minuter. Skär sedan i strimlor. Salta och peppra.
  4. Blanda sköljda och avrunna bönor med majs, paprika, halverade tomater, sallad och strimlad rödlök i en skål. Pressa över saft från lime.
  5. Blanda salladen försiktigt och toppa med köttet. Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.

Anteckning

Är det säsong är det extra gott att grilla majskolvar och sedan blanda ner kornen i salladen.