Foto av Biffstek med löksky från WW ViktVäktarna

Biffstek med löksky

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En svensk klassiker.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

500 g

Lök

3 medelstor(t)/medelstora, små, röd

Lök

3 medelstor(t)/medelstora, små, gul

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kalvfond

1 msk

Potatis

1200 g, kokt

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i 3 mm tjocka klyftor. Hetta upp margarinet i en kastrull och fräs löken sakta i 5 minuter. Häll i 2 dl vatten samt fond. Låt det koka några minuter tills det blir simmigt. Banka ut biffarna lätt och stek dem i några minuter på varje sida. Servera biffarna med löksky och potatis överströdd med persilja.