Foto av Björnbär och myntakompott från WW ViktVäktarna

Björnbär och myntakompott

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Björnbär och myntakompott med flädersorbet och sabayonnesås. En frisk och lite syrlig dessert, som ser extra fin ut i martiniglas.

Ingredienser

Björnbär

2 dl

Socker

3 msk

Mynta

2 msk, färsk hackad

Äggula

2 st

Vin, vitt halvtorrt

½ dl, eller sött

Sorbet

2 dl, gärna flädersorbet

Instruktioner

  1. Värm björnbären försiktigt i en kastrull tillsammans med 1 msk socker och myntan, låt svalna. Vispa äggulorna med resterande socker och vin över ett vattenbad tills blandningen blivit fluffig och tjocknat. Lägg upp flädersorbet i martini glas, björnbärskompotten ovanpå och toppa med sabayone såsen.