Foto av Björnbärssås och saffranspäron från WW ViktVäktarna

Björnbärssås och saffranspäron

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Saffrans- och citronkokt päron serverat med björnbärssås.

Ingredienser

Päron

6 st

Vatten

4 dl

Socker

1 dl

Saffran

1 pkt

Citron

1 st, saft

Björnbär

225 g

Florsocker

1 msk

Citronmeliss

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, socker, saffran och 1 msk citronsaft och låt det sjuda ett par minuter. Skala päronen och skapa skaften med en kniv. Lägg ner dem i sockerlagen och låt koka nästan mjuka. Koktiden varierar beroende på hur mogna päronen är. Prova med en sticka. Låt päronen kallna i lagen. Mixa björnbär, florsocker och 1 msk citronsaft till en slät puré. Servera päronen på en spegel av björnbärssås och dekorera med citronmeliss.