Foto av Blåbärsmuffins med smuldeg från WW ViktVäktarna

Blåbärsmuffins med smuldeg

7
7
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Det sägs ju att man bara ångrar det man inte gjort. Och vad vi ångrar är att vi aldrig tidigare toppat muffins med smuldeg. För ni fattar att det är gott va? Tur att det aldrig är för sent att bättra sig.

Ingredienser

Lättmargarin 40%

120 g

Socker

150 g

Vetemjöl

200 g

Havregryn

40 g

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Fil, lättfil 0,5%

½ dl

Bakpulver

1 tsk

Blåbär

250 g

Florsocker

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Knåda ihop 40 g margarin, 30 g socker, 30 g mjöl och havregryn till en smulig deg. Ställ i kylen 10 minuter.
  3. Smält resterande margarin och vispa ihop med resterande strösocker till en krämig smet. Vispa ner ett ägg i taget och blanda sedan ner mjölk och fil. Blanda ihop resterande mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med blåbär.
  4. Häll upp smeten i muffinsformar och smula över smuldegen. Sätt in i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  5. Pudra över florsocker när de svalnat.