Foto av Blomkål satay med mangosallad från WW ViktVäktarna

Blomkål satay med mangosallad

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkålsstekar som marineras i en ljuvlig marinad och sedan rostas i ugnen blir hur goda som helst! Till dem serveras ris, en smakrik sataysås och en fräsch mango- och vitkålssallad.

Ingredienser

Vatten

2 msk

Misopasta

1 msk

Rapsolja

1 msk

Citron

1 klyfta(or)

Curry

2 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Socker

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Blomkål

1 huvud(en)

Mango

1 st

Vitkål

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

1 st

Thaibasilika

3 msk

Basmatiris okokt

2 dl

Jordnötter, salta

¾ dl

Sesamolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Currypasta

2 tsk, röd

Jordnötssmör

1 msk

Vatten

1½ dl

Umamibuljongtärning

½ st

Citron

½ msk, pressad

Japansk soja

2 tsk

Socker

2 tsk

Jordnötter, salta

2 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda ihop vatten, miso, olja, pressad citron, curry, koriander, spiskummin, socker och gurkmeja.
  2. Skiva blomkåls-”stekar” och lägg i en påse, häll på marinaden och skaka runt. Låt ligga 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250° och grill.
  4. Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper och sätt in högt upp i ugnen tills kålen är mjuk och fått färg, ca 10 minuter. Salta när de kommit ut ur ugnen.
  5. Strimla mango, vitkål och chili tunt. Blanda med pressad lime och thaibasilika.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  7. Mixa ¾ dl jordnötter nästan helt slätt.
  8. Värm olja i en panna och fräs nötter, pressad vitlök och currypasta hastigt. Blanda ner jordnötssmör, vatten, buljongtärning, pressad citron, soja och socker och låt koka upp. Sänk värmen och sjud tills såsen tjocknat något, 5-10 minuter.
  9. Servera blomkålen toppad med nötter och koriander tillsammans med ris, sås och mangosallad.