ViktVäktarna - Blomkålsbiffar med parmesanströssel och citronpolenta

Blomkålsbiffar med parmesanströssel och citronpolenta

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkålsbiffar är bland det godaste du kan servera om du vill ha en lite lyxigare vegetarisk middag! Dessa är dessutom toppade med knapriga rågbrödskrutonger och parmesan och serveras till en silkeslen polenta smaksatt med citron.

Ingredienser

Blomkål

1 stor(t)/stora

Rågbröd grovt med hela korn

2 skiva(or), liten/litet

Parmesanost

3 dl

Vatten

7½ dl

Citron

1 st

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Polenta (majsgryn)

2½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva blomkål i cm-tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta även med de smulor som blir när du skivar blomkålen. Salta och peppra.
  3. Finhacka brödet. Strö ut brödet och hälften av osten över blomkålen. Sätt in i ugnen tills blomkålen mjuknat och osten blivit gyllene, ca 20 minuter.
  4. Koka upp vatten i en kastrull med pressad saft och rivet skal från citronen samt buljongtärningen. Vispa ner polentan och låt sjuda under konstant omrörning ca 5 minuter. Ta från värmen och blanda ner resterande ost. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. vatten om du önskar en lösare konsistens.
  5. Servera citronpolentan med blomkålsbiffar. Toppa med hackad persilja.