Foto av Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad från WW ViktVäktarna

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkåls- och parmesanbiffar med gräslök och chili serveras med en matig och syrlig sallad gjord på sötpotatis och linser.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Parmesanost

2 dl

Gräslök

½ dl, hackad

Chili flakes

1 tsk, 1-2 tsk

Potatismjöl

3 msk

Ägg

3 st

Rapsolja

2 tsk

Sötpotatis okokt

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Torra belugalinser

2 dl

Ruccola

70 g

Lime

1 st

Honung, flytande

1 tsk

Solroskärnor

2 msk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär sötpotatis i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg i ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra och sätt in i ugn ca 20-30 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Mixa blomkål grovt i en matberedare. Blanda ihop med parmesan, gräslök, chili flakes, potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till bollar och tryck ut dem till biffar i en panna. Stek gyllenbruna i olja.
  5. Blanda linser med sötpotatis, lök och ruccola. Blanda samman pressad lime med honung och häll över salladen.
  6. Strö över solrosfrön och chili flakes. Servera till blomkålsbiffarna.

Anteckning

Rosta solrosfröna i en torr panna så får de mer smak.