Foto av Blomkålspizza med skinka och svamp från WW ViktVäktarna

Blomkålspizza med skinka och svamp

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur kul är detta? En pizza med deg gjord på blomkål, går det verkligen? Javisst! Gillar du blomkål är det dessutom ännu godare än vanlig deg och helt glutenfri. Utöver blomkål innehåller denna blomkålspizza även ost, vilket ju aldrig försämrar något! Toppingen kan du såklart välja själv, själva valde vi en klassisk med champinjoner och skinka.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Ägg

2 st

Ost riven 17%

50 g

Fiberhusk

2 msk

Oregano

1 msk

Basilika

1 msk

Tomater, passerade

2 dl

Socker

1 tsk

Oregano

1 msk

Champinjoner

250 g

Skinka

200 g

Ost riven 17%

100 g

Basilika

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv blomkål fint (på rivjärn eller i matberedare/mixer) och blanda med ägg, ost, fiberhusk, oregano och basilika.
  3. Platta ut degen med hjälp av en slev på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 20-25 minuter.
  4. Koka upp passerade tomater och krydda med salt, socker, svartpeppar och oregano. Låt puttra på svag värme utan lock så att det reduceras ner och blir lite tjockare.
  5. Ta ut botten ur ugnen och bre på tomatsås, lägg på skivade champinjoner och skinka. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Strö över färsk basilika vid servering.

Anteckning

Gör flera små blomkålspizzor och servera på buffén eller som drinktilltugg på festen. En garanterad hit!