ViktVäktarna - Blomkålspizza med salladsost, paprika och oliver

Blomkålspizza med salladsost, paprika och oliver

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza med en botten gjord på mixad blomkål är inte bara supergott utan också ett smart sätt att lura i barnen (om man nu har sådana) mera grönt! Denna blomkålspizza är toppad med paprika, salladsost och oliver, men givetvis får det bara att ändra fyllning efter tycke och smak. Och vad som finns hemma såklart!

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Mozzarella

50 g

Vetemjöl

1½ dl

Ägg

2 st

Oregano

1 tsk, torkad

Vitlökspulver

½ tsk

Paprika

2 st

Salladslök

2 st

Oliver i olja

10 stor(t)/stora

Oregano

1 msk, färsk, finhackad

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar och kör till smulor i en matberedare. Blanda ner riven mozzarella, mjöl, ägg, oregano, vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.
  3. Bre ut två pizzabottnar på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugn ca 20 minuter. Vänd försiktigt på dem och baka dem ytterligare 10 minuter.
  4. Skiva paprika och strimla salladslök. Lägg på paprika bottnarna tillsammans med oliver och oregano. Sätt in i ugnen ytterligare ca 5 minuter. Toppa med salladslök och smulad salladsost.