Foto av Blomkålstabbouleh med kycklingspett från WW ViktVäktarna

Blomkålstabbouleh med kycklingspett

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spännande, fräsch tabbouleh med blomkål istället för couscous. Perfekt i kombination med kycklingspett och vitlökssås.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 st

Bladpersilja

4 msk, hackad

Mynta

2 msk, hackad

Cocktailtomater

250 g

Salladslök

4 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Sallad

70 g

Kvarg naturell 1%

1 dl

Yoghurt naturell 0,5%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Spiskummin

2 tsk

Instruktioner

  1. Blötlägg träspetten en timme före grillning.
  2. Förbered och tänd grillen.
  3. Skär blomkål i bitar och lägg i en mixer. Kör till en grynig massa. Pressa över citronsaft och spara citronskalen till kycklingen. Hacka persilja och mynta och blanda ner.
  4. Skär tomater i mindre bitar och finstrimla lök. Blanda ner i blomkålen och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär kyckling i bitar, trä på spett och pensla med olja. Grilla tills klara. Riv över citronskal och krydda med salt och peppar.
  6. Blanda kvarg, yoghurt och spiskummin. Riv ner vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingspetten med blomkålstabbouleh, sallad och sås.

Anteckning

Vill du ha lite hetta i rätten, strö över finhackad chili.