ViktVäktarna - Blomkålsvåfflor med mozzarella

Blomkålsvåfflor med mozzarella

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smartare variant på våfflor proppfulla med grönsaker. Och så lite ost! Dessutom toppade med en pepparrotsyoghurt. Vi tycker att de passar lika bra till brunchen som en lättare lunch – men definitivt inte dessert!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Mozzarella

125 g

Blomkålsris

5 dl

Persilja

2 msk

Gräslök

1 msk

Ägg

2 st

Rapsolja

2 tsk

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Pepparrot

1 msk, riven/rivet, 1-2 msk

Instruktioner

  1. Riv morot fint och mozzarella grovt och blanda med blomkålsris, örter och ägg. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Smörj ett våffeljärn med olja och grädda våfflor.
  3. Blanda under tiden ihop yoghurt och riven pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa våfflorna med en klick yoghurt och servera direkt.