Boeuf Bourguignon
13
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Boeuf Bourguignon - en klassisk, fransk köttgryta som blivit en favorit hos många. Med kött, svamp och rött vin blir grytan en riktig smaksensation!
Ingredienser
Nöt högrev (fett bortskuret)
600 g, i grytbitar
Margarin flytande 80%
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vetemjöl
2 msk
Matlagningsvin, rött
3 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kalvfond
1 msk
Vatten
1 dl
Lagerblad
2 st
Timjan
½ tsk
Potatis
800 g
Kalkonbacon
100 g
Champinjoner
200 g, små
Margarin flytande 80%
1 tsk
Syltlök
1 dl