Foto av Boeuf Bourguignon från WW ViktVäktarna

Boeuf Bourguignon

13
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Boeuf Bourguignon - en klassisk, fransk köttgryta som blivit en favorit hos många. Med kött, svamp och rött vin blir grytan en riktig smaksensation!

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g, i grytbitar

Margarin flytande 80%

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsvin, rött

3 dl

Balsamvinäger

2 msk

Kalvfond

1 msk

Vatten

1 dl

Lagerblad

2 st

Timjan

½ tsk

Potatis

800 g

Kalkonbacon

100 g

Champinjoner

200 g, små

Margarin flytande 80%

1 tsk

Syltlök

1 dl

Instruktioner

  1. Bryn köttbitarna runt om i margarin i en gryta. Salta och peppra. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Pudra över mjöl och blanda runt. Häll på matlagningsvin, balsamvinäger, fond och vatten så att det täcker köttet. Lägg i lagerblad och krydda med timjan. Låt det sedan koka sakta under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört. Skala och koka potatisen. Strimla kalkonbacon och dela champinjonerna om det behövs. Stek kalkonbacon och svamp i margarin, lägg ner tillsammans med syltlök i köttgrytan, låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar, serveras rykande het med potatis och sallad.