Foto av Bön- och rödlökssallad från WW ViktVäktarna

Bön- och rödlökssallad

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Matig och mumsig sallad som fungerar fint som tillbehör till exemplevis grillat.

Ingredienser

Gröna bönor

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Balsamvinäger

3 msk

Olivolja

1½ msk

Senap (dijon)

2 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Lägg i bönorna och 1 nypa salt. Lägg ner bönorna och stäng värmen. Låt det stå i 5 minuter. Häll upp i ett durkslag och låt rinna av. Hacka löken fint. Vispa samman vinäger, olja och senap till en dressing. Blanda lök och bönor och häll över dressingen.