Foto av Bönbrownies med flingsalt från WW ViktVäktarna

Bönbrownies med flingsalt

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Att ha bönor i olika typer av bakverk är smart av så många anledningar. De ger ett resultat som är både saftigt och glutenfritt (för dem som gillar det). Och vi lovar – ingen kommer märka att du haft bönor i smeten!

Ingredienser

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

3 st

Rapsolja

3 msk

Vaniljpulver

1 krm

Kakao

1 dl

Socker

1½ dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Choklad ljus

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer tillsammans med ägg, olja och vaniljpulver. Kör till en slät puré.
  3. Blanda ihop kakao, socker, bakpulver och salt. Blanda ner i bönpurén.
  4. Hacka chokladen och blanda ner.
  5. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x20) och häll över smeten. Sätt in i mitten av ugnen knappt 30 minuter. Toppa med flingsalt. Låt den kallna helt och skiva upp i 20 bitar.