ViktVäktarna - Bönbrownies med flingsalt

Bönbrownies med flingsalt

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Att ha bönor i olika typer av bakverk är smart av så många anledningar. De ger ett resultat som är både saftigt och glutenfritt (för de som gillar det). Och vi lovar – ingen kommer ana ugglor i mossen (eller vi menar bönor i smeten)!

Ingredienser

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

3 st

Rapsolja

3 msk

Vaniljpulver

1 krm

Kakao

1 dl

Socker

1½ dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Choklad ljus

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer tillsammans med ägg, olja och vaniljpulver. Kör till en slät puré.
  3. Blanda ihop kakao, socker, bakpulver och salt. Blanda ner i bönpurén.
  4. Hacka chokladen och blanda ner.
  5. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x20) och häll över smeten. Strö över lite flingsalt och sätt in i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  6. Låt kakan kallna helt och skär upp i 20 bitar.