Foto av Bönchili med ostquesadillas från WW ViktVäktarna

Bönchili med ostquesadillas

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili gjord på bönor serverad med quesadillas och gräddfil, en riktig fredagsmysrätt!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Paprika

2 st, röda

Majs

285 g, 1 förp à 340 g, avrunnen

Spiskummin

2 tsk

Chilipulver

1 tsk

Paprikapulver

1½ tsk, rökt

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tortillabröd

4 liten(t)/små

Ost riven 17%

70 g

Gräddfil 12%

1½ dl

Salladslök

5 st

Instruktioner

  1. Hacka lök och skär morötter fint. Fräs lök i en varm gryta med olja. Pressa i vitlök och lägg ner morötter i grytan.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ett par minuter så att grönsakerna mjuknar lite.
  3. Skär paprika i bitar och blanda ner. Häll i majskorn, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och avrunna svarta bönor. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö riven ost på två av tortillabröden och lägg på de andra två som lock. Stek dem i en torr stekpanna tills osten smält. Vänd och stek på andra sidan. Skär i bitar.
  5. Toppa bönchilin med gräddfil och strimlad salladslök. Servera med quesadillas.